Tursu yemeyin qaydasi: xercenge yoluxmamaq ucun…

27 Dekabr 2015 10:26 – xeber –
Turşu olduqca faydalı qidadır. Ancaq alimlər turşunu qaydalara uyğun yemədikdə onun orqanizm üçün zərərli ola biləcəyini qeyd edirlər.
Publika.az turşunun zərərli cəhətlərini araşdırıb:
 
Normadan artıq turşu yemək mədə xərçəngi ilə yanaşı, bir çox problemlərə gətirib çıxara bilər.
 
Həkimlər bildirir ki, turşu xərçəng riskini artırır. Buna onun tərkibindəki  duz səbəb olur.
Mütəxəssislər turşunun xərçənglə bərabər, qastritə də səbəb ola biləcəyini vurğulayırlar. Çünki acı və duzlu qidalar mədə üçün zərərlidir. Turşunun tərkibinə vurulan soğan, istiot, sirkə və duz mədənin düşmənidir. Turşu pəhriz saxlayanlara da tövsiyə edilmir. Çünki kalorisi az olsa da, tərkibindəki duz suyun bədəndə yığılmasına səbəb olur. Bu isə şişkinlik yaradır.
 
Bəs turşunun bu zərərlərindən qorunmaq üçün nə etməli?
 
Həkimlərin sözlərinə görə, həftədə 2-3 dəfə 100 qram turşu yemək olar. Turşunu yemədən öncə ilıq suda 5-10 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Beləliklə, onun duzluluğu azalacaq və orqanizm üçün zərərli olmayacaq.
 

mənbə : milli.az

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arabic ar.wikiapp.org
Chinese (Simplified) zh-CN.wikiapp.org
Croatian hr.wikiapp.org
Czech cs.wikiapp.org
Danish da.wikiapp.org
Dutch nl.wikiapp.org
Finnish fi.wikiapp.org
French fr.wikiapp.org
German de.wikiapp.org
Greek el.wikiapp.org
Hindi hi.wikiapp.org
Italian it.wikiapp.org
Japanese ja.wikiapp.org
Norwegian no.wikiapp.org
Polish pl.wikiapp.org
Portuguese pt.wikiapp.org
Russian ru.wikiapp.org
Spanish es.wikiapp.org
Swedish sv.wikiapp.org
Indonesian id.wikiapp.org
Serbian sr.wikiapp.org
Slovak sk.wikiapp.org
Ukrainian uk.wikiapp.org
Hungarian hu.wikiapp.org
Turkish tr.wikiapp.org
Persian fa.wikiapp.org
Afrikaans af.wikiapp.org
Azerbaijani az.wikiapp.org