Qazax xengelinin ferqli lezzeti… (FOTO)

5 Yanvar 2016 12:14 – xeber –
Soyuq, qarlı havada ləzzətlə yeyilən yeməklərdən biri də xəngəldir. Qazaxda bu yeməyi beçə və qurudla hazırlayırlar.
Kəpəz TV-yə (Region TV) verilən xəbərə görə, Qazaxın Fərəhli kənd sakinləri uzun illərdir ən dəyərli qonaqları üçün bu yeməyi bişirirlər. Xəngəl bişirilməzdən əvvəl ona qatılacaq qurud əzilir, daha sonra xəmiri yoğurulur. Su ilə yanaşı, xəngəlin dağılmaması üçün xəmirə yumurta da vurulur. Odunla qalanan ocaqda bişən milli yemək daha dadlı olur. Bir qədər əziyyət tələb edən xəngəl iri qablara çəkiləndən sonra üstü qovurma ilə bəzədilir. Kənd beçəsi, quzu əti, qızardılmış soğan xəngələ xüsusi dad verir. 
Qazaxda bişən xəngəlin digərlərindən fərqi ona kartofun vurulmamasıdır. Bölgədə havalar soyuyub, qar yağmağa başlayan kimi, demək olar, bütün həyətlərdə iri xəngəl qazanları ocağın üstündə qaynayır. 

milli.az

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arabic ar.wikiapp.org
Chinese (Simplified) zh-CN.wikiapp.org
Croatian hr.wikiapp.org
Czech cs.wikiapp.org
Danish da.wikiapp.org
Dutch nl.wikiapp.org
Finnish fi.wikiapp.org
French fr.wikiapp.org
German de.wikiapp.org
Greek el.wikiapp.org
Hindi hi.wikiapp.org
Italian it.wikiapp.org
Japanese ja.wikiapp.org
Norwegian no.wikiapp.org
Polish pl.wikiapp.org
Portuguese pt.wikiapp.org
Russian ru.wikiapp.org
Spanish es.wikiapp.org
Swedish sv.wikiapp.org
Indonesian id.wikiapp.org
Serbian sr.wikiapp.org
Slovak sk.wikiapp.org
Ukrainian uk.wikiapp.org
Hungarian hu.wikiapp.org
Turkish tr.wikiapp.org
Persian fa.wikiapp.org
Afrikaans af.wikiapp.org
Azerbaijani az.wikiapp.org