Darcinin faydalari: soyuqdeymeden, qripden xilas edir, ariqladir…

27 Dekabr 2015 23:04 – xeber –
Qış aylarında soyuq havalardan şikayətiniz varsa, çox üşüyürsünüzdə yeməkdə və çayda darçın istifadə etmək məsləhətdir. 
Olkem.az musavat.com-a istinadən bildirir ki, darçın xolesterolu tənzimləyir və immun sistemini gücləndirməklə bir çox xəstəlikləri önləyir. Bu bitkinin  bir çox faydaları var. Xüsusilə də, şəkəri aşağı salan xüsusiyyəti var. Dəmlədiyiniz çayın içərisinə darçın çubuğu salsanız, həm onun antioksidan xüsusiyyətindən yararlanar, həm də şəkərinizi  yüksəltməmiş olarsınız. 
Eyni zamanda çubuq darçını içəcəyiniz suyun içərisinə ataraq da istifadə edə bilərsiniz. 
Darçın soyuqdəymənin və qripin dərmanıdır. Toz halında olan darçından südə qatıb içmək faydalıdır.Onu daha çox isti içəcəklərdə istifadə etmək lazımdır. 
Bu ədviyyat maddələr mübadiləsini sürətləndirərək, bədəndəki yağların əriməsinə yardım edir. Bundan əlavə, fiziki passivlik insanlarda çəki artımına səbəb olur. 
Darçının yağların əriməsinə müsbət təsir edərək , maddələr mübadilərini sürətləndirir və insanı arıqladır. Toz şəklində olan darçın yeməklərin dadında tünd şəkildə hiss olunduğu üçün bunu sevməyənlərə çubuq darçınlardan istifadə etmək məsələhət görülür.

mənbə : milli.az

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arabic ar.wikiapp.org
Chinese (Simplified) zh-CN.wikiapp.org
Croatian hr.wikiapp.org
Czech cs.wikiapp.org
Danish da.wikiapp.org
Dutch nl.wikiapp.org
Finnish fi.wikiapp.org
French fr.wikiapp.org
German de.wikiapp.org
Greek el.wikiapp.org
Hindi hi.wikiapp.org
Italian it.wikiapp.org
Japanese ja.wikiapp.org
Norwegian no.wikiapp.org
Polish pl.wikiapp.org
Portuguese pt.wikiapp.org
Russian ru.wikiapp.org
Spanish es.wikiapp.org
Swedish sv.wikiapp.org
Indonesian id.wikiapp.org
Serbian sr.wikiapp.org
Slovak sk.wikiapp.org
Ukrainian uk.wikiapp.org
Hungarian hu.wikiapp.org
Turkish tr.wikiapp.org
Persian fa.wikiapp.org
Afrikaans af.wikiapp.org
Azerbaijani az.wikiapp.org